HABERLER

Tartımda güven oluşturmak için yasal çerçeve
Tartımda güven oluşturmak için yasal çerçeve

Tartımda güven oluşturmak için yasal çerçeve

Mağazalarda, fabrikalarda ve hastanelerde kullanılan tartı aletlerine güvenebilmemiz günlük hayatta çok önemlidir. Bu nedenle, tartım kalitesini garanti etmek için yasal metroloji çerçevesi mevcuttur. Yüzyıllar boyunca veya bazı yerlerde, bir müşterinin bir terazi göstergesinin doğru olduğuna güvenebilmesini sağlamak için bazı yerlerde bin yıllık kurallar bile belirlenmiştir. Başka bir deyişle, göstergedeki bir kilogram, tartılan ürünün gerçektede bir kilogram olduğu anlamına gelir. Halihazırda, kullanıcıları ve tüketicileri korumak için Avrupa ve ulusal yönetmelikler, uluslararası standartlar (ör. OIML Tavsiyeleri) ve kılavuzlardan (ör. WELMEC kılavuzları) oluşan kapsamlı bir yasal çerçeve mevcuttur. Özellikle ticari işlemler, tıbbi teşhisler ve yasal anlaşmazlıklar alanında bu gereklilikler zorunludur ve tartışılamaz.

Sonuç olarak, tartı aletleri satılırken belirli standartları karşılamalıdır ve kullanım ömrü boyunca doğru şekilde çalışmaya devam etmelerini garanti eden kurallar vardır. Alıcılar için, ticari işlemler gibi belirli kullanım şartlarında Avrupa Direktiflerinde[1] belirtilen şartlara uygun tartı aletlerinin satın alınması zorunludur. Her tip tartı aleti, yasal gereklilikleri karşıladığından emin olmak için bağımsız bir onaylanmış kuruluş tarafından kontrol edilir ve onaylanır. İzlenen uygunluk değerlendirme prosedürüne bağlı olarak, üreticinin üretim sürecini belgelemek için de kalite denetimleri de yapılır.

Ayrıca tartı aletlerinin onaylı bir kuruluş veya devlet kurumu tarafından düzenli olarak ve/veya bir tartı aleti tamir edildikten sonra kontrol edilmesi ve doğrulanması zorunludur. Ulusal yönetmelikler, kullanım ömrü boyunca tartı aletlerinin doğruluğunu ve güvenilirliğini garanti etmek için katı koşullar belirler. Bu yasal metroloji çerçevesi ile kullanıcılar, ticari işlemlerin adil olduğuna, tıbbi teşhisin doğru olduğuna, en yüksek kalite standartlarına göre üretilen ilaçlara ve kanun yaptırımının uygun olduğuna güvenebilirler. Bu şekilde yasal metroloji çerçevesi kullanıcıları, işletmeleri ve müşterileri korur ve dünyanın sorunsuz işlemesini sağlar.

İşletmeler ticari işlemler gibi durumlarda uyumlu tartı aleti kullanmak zorundadır. Uyumlu ürünü bulmak için doğru tartım ortağı, uyumlu tartım aletlerini sağlayabilir ve uyumluluğu sürdürmek için yapılması gerekenler hakkında önerilerde bulunabilir. CECIP'in "Güvenebileceğiniz Tartım" kampanyası, yasal metroloji yönetmeliklerine uyumun önemini ve doğru ortağın bu konuda oynadığı kilit rolü vurgulamaktadır.

LAST NEWS

Güvenebileceğiniz tartım konusunda yeni CECIP kampanyası

Güvenebileceğiniz tartım konusunda yeni CECIP kampanyası

Tüm ticari işlemlerde, tartımın dahil olduğu üretim süreçleri araştırmalarında, kullanıcı…

Read More
Güven oluşturmak için kaliteli tartım

Güven oluşturmak için kaliteli tartım

Tartım, hayatın birçok alanında çok önemlidir ve tüketicilerin ve işletmelerin…

Read More
İşletmeleri süreçlerini yenileme ve iyileştirme konusunda desteklemek için modern tartım aletleri

İşletmeleri süreçlerini yenileme ve iyileştirme konusunda desteklemek için modern tartım aletleri

Tartımın temel işlevi, tartılan bir ürünün, bileşenlerinin doğru ağırlığını göstermektir.…

Read More